– Projekt Fundacji Santander „Tu mieszkam, tu zmieniam EKO”

W ramach projektu Fundacji Santander „Tu mieszkam, tu zmieniam EKO” na terenie Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy w Krośnicy została zagospodarowana przestrzeń przyszkolna. Powstał zielony ogród oraz wykonany został mural na jednej ze ścian budynku gospodarczego. Pejzaż przedstawia wieżę widokową na Lubaniu, przypominając o pięknie naszej gminy. Dzięki tej akcji Szkoła, a przede wszystkim uczniowie zyskali nowe miejsce do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu.

Na realizację projektu Szkoła otrzymała grant w wysokości 3000 zł.

Dziękujemy wszystkim, którzy aktywnie i z wielkim zaangażowaniem włączyli się w realizację projektu upiększającego otoczenie Szkoły i służącego całej naszej społeczności.

Kalendarium informacji

luty 2024
P W Ś C P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Back to top